Minister Schippers positief over Diabetes rapport Novo Nordisk

Dit is een origineel bericht van Yellow Communications
Minister Schippers positief over aanbevelingen Diabetes rapport Novo Nordisk B.V.
Op Wereld Diabetes Dag 14 november 2011 presenteerde Ab Klink in Nieuwspoort in Den Haag het rapport van Booz & Company getiteld “Diabetes care in The Netherlands: improving health and wealth”. Het onderzoek werd door Booz & Company uitgevoerd in opdracht van Novo Nordisk B.V.

Minister van Volksgezondheid mevrouw Schippers reageert in een uitgebreide reactie positief op de aanbevelingen uit het rapport. ‘De zorg voor mensen met diabetes in Nederland is al van goede kwaliteit, maar kan nog beter en met minder uitgaven. Effectieve aanpak vereist dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen, de leefstijl aanpassen en het afgesproken maatwerk zorgplan consequent uitvoeren. Het resultaat is dat meer mensen met diabetes blijvend aan de arbeidsmarkt zullen deelnemen.’ De minister wil met haar beleid inzetten op een zoveel mogelijk sluitende keten van vroegtijdige onderkenning, preventie, zelfmanagement en goede, betaalbare, doelmatige zorg dicht bij huis.

Voorts onderschrijft de minister de aanbeveling om te komen tot een betere infrastructuur voor samenwerking tussen eerste en tweede lijn, met meer aandacht voor het belonen van resultaten van samenwerking en kwaliteitsverbetering. De minister is er van overtuigd dat dit zal leiden tot betere diabeteszorg en toename van productiviteit.

Novo Nordisk zou de door de minister niet opgevolgde aanbeveling over extra compensatie van verzekeraars voor verzekerden met diabetes via het stelsel van de risicoverevening toch nog eens extra onder de aandacht willen brengen. De minister van VWS zou het zorgstelsel en de risicoverevening zo moeten inrichten dat er niet slechts een gezondheid-neutrale, maar juist een gezondheid-bevorderende uitkomst tot stand wordt gebracht. Zorgverzekeraars die veel mensen met diabetes onder hun klanten hebben, kunnen dan – voor iedereen zichtbaar – innovatieprojecten starten die bijdragen aan betere en meer efficiente diabeteszorg. Dat is goed voor mensen met diabetes, voor beperking van de kostengroei en dus voor de maatschappij.

Het rapport is te vinden op www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met bijna 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 30.000 medewerkers in dienst in 76 landen en brengt haar producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen onder het symbool Novo-B. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo’n 155 medewerkers. Novo Nordisk nam in 2011 de 3e plek van de Nederlandse Great Place to Work lijst in en is 16e geworden bij de Europese verkiezing van de 25 Best Multinational Workplaces Europa 2011. Ze behoort daarmee tot de beste werkgevers van Nederland in 2011. Meer informatie op www.novonordisk.nl.