Radboud ziekenhuis roept op tot extra controle Riata defibrillator

Array

UMC St Radboud
Oproep extra controle patienten met Implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD)
In de komende veertien dagen roept de afdeling Cardiologie een tachtigtal patienten met een defribillator (ICD) per brief op voor een extra controle.

Slijtage
Pasgeleden is uit onderzoek van de producent gebleken dat bij de gebruikte elektrode (de geleider tussen de ICD en het hart) een verhoogde slijtage kan optreden. Dit kan leiden tot een verminderd functioneren van de ICD. Uit het onderzoek blijkt dat deze vorm van slijtage maar weinig voorkomt, minder dan 1%.

Met de controleactie volgt het UMC St Radboud de adviezen van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en de Inspectie van de Gezondheidszorg

Type: ‘Riata’
De controleactie van de afdeling Cardiologie heeft alleen betrekking op hartpatienten bij wie de elektrode ‘Riata’ is geïmplanteerd in de periode 2003 – 2008.

Hebt u vragen?
Voor vragen kunt u tijdens kantooruren bellen naar T (024) 361 93 50. Voor dringende vragen kunt u buiten kantoortijd bellen naar T (024) 361 11 11.

Meer informatie vindt u op www.igz.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen