Topklinisch Sint Franciscus Gasthuis zet in op ontwikkeling van zorgmedewerkers

Sint Franciscus Gasthuis
Vandaag lanceert Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur, de nieuwe website www.werkenbijhetsfg.nl. De sterke vraag naar gekwalificeerde zorgmedewerkers in de komende tien jaar is voor het topklinische opleidingsziekenhuis de aanleiding. Bezoekers van de website stappen in de belevingswereld van veertig medewerkers van verschillende beroepsgroepen. Tevens staat op de website een uitnodiging voor de Opleidingsmarkt op zaterdag 28 januari 2012 van 10.00 tot 14.00 uur.

Opleidingsmarkt
De Opleidingsmarkt is gericht op middelbare scholieren of andere belangstellenden die interesse hebben om een opleiding in de gezondheidszorg te volgen in een leren/werken traject. Ook verpleegkundigen in opleiding of andere studenten in de gezondheidszorg die zich orienteren op een stageplaats of baan, zijn van harte welkom. In de Centrale Hal van ons ziekenhuis staan kraampjes en kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten om kennis te maken met verschillende beroepsopleidingen.

Diverse opleidingen zijn vertegenwoordigd, zoals de opleiding tot MBO- of HBO-verpleegkundige, operatieassistent, radiodiagnostisch laborant of doktersassistent. Het Florence Nightingale Instituut geeft dit jaar een unieke bijdrage. Zij verzorgen een theatervoorstelling in de Zorgtrailer om jongeren te motiveren voor een baan in de zorg.

Prijsvraag
De website biedt uitgebreide informatie voor bezoekers die een functie in de zorg ambieren of op zoek zijn naar een opleidingsplaats. Door middel van veel interviews en uitgebreide fotografie krijgt men een goed beeld van de verschillende beroepsgroepen in ons ziekenhuis. Aan de lancering van de website is ook een prijsvraag verbonden. Als bezoekers op onderzoek gaan op de website, maakt men kans op een iPad2, iPod Nano of een ouderwets Scrabblespel. Op de website zijn de spelregels te vinden.