Help, mijn vrouw is zwanger

Array

Op dinsdag 31 januari 2012 is Bastiaan Ragas te zien in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch met de voorstelling Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt van Kluun. Het is een cabaretvoorstelling waarin Bastiaan, samen met zijn vrouw Tooske Ragas, alle leuke en soms ook minder leuke aspecten van zwangerschap en baby’s bespreekt. En hij is een echte veteraan op dit gebied met drie dochters en één zoon. De muziek van de voorstelling is gemaakt door komisch duo Veldhuis & Kemper.

Op vrijdag 20 januari geeft Ragas een voorproefje in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Theater in het JBZ
In de aanloop naar de voorstelling vindt een bijzonder spreekuur plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis: een spreekuur door Bastiaan Ragas. Op vrijdag 20 januari 2012, van 15.00 tot 16.00 uur is Bastiaan beschikbaar om vragen te beantwoorden en alvast iets te laten zien van de voorstelling tijdens dit ‘interactieve spreekuur’. Vragen voor Bastiaan kunnen gemaild worden naar: [email protected] of via Twitter op @TheateradParade met #BastiaanHelpt.

Het ‘spreekuur’ is bedoeld voor patienten, (theater) bezoekers en medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gynaecologen en verloskundigen van het Verloskundig Samenwerkingsverband uit ’s-Hertogenbosch staan de cabaretier bij op medisch gebied. Zij kunnen vertellen  hoe de begeleiding van zwangere vrouwen in deze regio is georganiseerd. Het vindt plaats in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Henri Dunantstraat 1, ’s-Hertogenbosch.

 

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Bastiaan Ragas (vader van vier) speelt de hoofdrol in deze herkenbare, muzikale en satirische theatershow, gebaseerd op Kluun’s bestseller Help! ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Kluun beschrijft in dit komische boek voor aanstaande vaders wat er allemaal op je afkomt als je vrouw zwanger is. Bastiaan speelt en zingt dit openhartige verhaal van de bevruchting tot en met de bevalling. Bijzonder is, dat zijn eigen vrouw, Tooske, hem in ’s-Hertogenbosch zal bijstaan. Ze staan sinds jaren weer samen op de planken. Bastiaan: “Fantastisch dat ik Tooske, die ik ontmoette bij De Drie Musketiers en met wie ik drie kinderen heb, weer aan mijn zijde heb op het toneel. Nota bene in een voorstelling over het krijgen van kinderen!”

Theater aan de Parade
Theater aan de Parade is de culturele huiskamer van ’s-Hertogenbosch en programmeert het grote landelijke en internationale theateraanbod waarmee jaarlijks een breed en onderscheidend theaterprogramma wordt gepresenteerd: toneel, dans, musical, cabaret, theaterconcerten, klassieke muziek, opera, jeugd. Daarnaast participeert en faciliteert het theater (in) vele festivals, amateurproducties, carnavalsactiviteiten en bijzondere projecten. Gastvrijheid staat daarbij altijd voorop: na de voorstelling is het dan ook goed toeven in het Theatercafé. Theater aan de Parade staat stevig in de Bossche samenleving en werkt regelmatig samen met Bossche bedrijven en instellingen, zoals het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen