Nederlandse farmaceut stopt met papieren post en roept collega-farmaceuten op ook te kiezen voor uitsluitend digitale post

Array

Website wegmetlastpost.nl gelanceerd door Nederlandse farmaceut
Artsen en apothekers ontvangen stapels post van farmaceutische bedrijven. Voor het merendeel van hen, met name huisartsen, geldt dat deze post vaak overlast veroorzaakt. Lezen van post en selecteren van relevante informatie kost veel tijd. Niet alle mailings bieden toegevoegde waarde en worden daarom vaak ongezien weggegooid. Bovendien ergert men zich aan de hoeveelheid papier en plastic wat met post verspild wordt. Sinds vandaag is de website wegmetlastpost.nl live. Een initiatief van Meda Pharma om via artsen en apothekers alle collega-farmaceuten op te roepen gezamenlijk te stoppen met het sturen van ongevraagde papieren post. Zelf stopt Meda Pharma als eerste farmaceut in Nederland per direct met het versturen van papieren post. Artsen en apothekers schrijven zich in bij de nieuwe portal MedaConnects.nl en ontvangen vervolgens alleen die informatie van Meda Pharma waar ze zelf om hebben gevraagd, uitsluitend online.

Op wegmetlastpost.nl kunnen artsen en apothekers een petitie tekenen waarmee zij farmaceuten oproepen geen ‘lastpost’ meer te sturen. De tijd van eenzijdige communicatie is voorbij. “Wij willen artsen en apothekers helpen bij het selecteren van informatie die voor hen relevant is. We stoppen met papieren post, laten artsen en apothekers zelf bepalen welke informatie zij willen ontvangen en wij bieden deze vervolgens ‘on demand’ aan, uitsluitend online. Als kleine speler binnen de farmaceutische industrie roepen wij alle collega-farmaceuten op om ons te volgen en te stoppen met papieren post”, aldus Dirk Groen, General Manager Meda Pharma.

Laatste papieren mailing
Deze week gaat de laatste papieren mailing van Meda Pharma de deur uit. In een brief naar ca. 30.000 artsen en apothekers wordt het initiatief aangekondigd. Aanvullend op de artsenbezoekers zal voortaan alle communicatie tussen Meda Pharma en artsen en apothekers via de portal MedaConnects.nl lopen. “Ik vind het een goed initiatief van Meda Pharma. Eindelijk kan ik zelf bepalen welke informatie voor mij interessant is en hoef ik geen tijd meer te besteden aan ongevraagde en niet relevante post. Bovendien kost al die post ook nog eens bomen en bakken met geld. Het zou prettig zijn als meerdere farmaceuten zullen volgen”, aldus Nol Bollongino, huisarts in Hilversum.

MedaConnects.nl zal de komende maanden verder uitgebouwd worden naar een sociaal platform dat naast informatie, interactieve functionaliteiten bevat en ruimte biedt voor communicatie tussen artsen en apothekers onderling.

Over Meda Pharma B.V.
Meda Pharma B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van het beursgenoteerde Meda A.B., gevestigd te Solna Zweden. Meda Pharma brengt kwalitatief hoogstaande prescriptie- en zelfzorggeneesmiddelen op de Nederlandse markt in de therapeutische gebieden cardiologie, respiratoir en dermatologie. Meda Pharma heeft inmiddels meer dan vijftig producten in haar assortiment waaronder Elidel(R), Efudix(R), Betadine(R), Aldara(TM), Prioderm(R), Ascal(R), EpiPen(R), Dermatix(R), Molaxole(R) en Tambocor(R).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen