Winstwaarschuwing door tegenvallende resultaten healthcare van Philips

Array
De tegenvallende resultaten van Philips in het vierde kwartaal beloven weinig goed voor de komende maanden. Dat concludeerde analist Victor Bareno van SNS Securities dinsdag. De analist sprak van een winstwaarschuwing. Hij wees erop dat de tegenvallende resultaten vooral zijn veroorzaakt door de moeilijke marktomstandigheden in Europa. CEO Frans van Houten meent dat Philips is geraakt door de problemen in Europa, die zowel impact hadden op Healthcare als op Consumer Lighting. Consumer Lifestyle liet evenwel eerste tekenen van herstel zien, aldus Van Houten. Voor het vierde kwartaal voorziet Philips voor de divisie Healthcare een lage enkelcijferige identieke omzetgroei in vergelijking tot het vierde kwartaal van 2010. De lager dan verwachte groei wijt Philips, ondanks een sterke ontwikkelingen in de Verenigde Staten, aan de situatie in Europa. De EBITA komt naar verwachting rond de 15 procent  van de omzet uit. Het concern houdt wel vertrouwen in de voorgenomen herstructurering waardoor de doelstellingen voor 2013 worden herhaald. Dit betekent een omzetgroei van 4 tot 6 procent, een EBITA van 10 tot 12 procent en een ROIC van 12 tot 14 procent.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen