Meedenksymposium patiëntgedreven interventies

Operating the future
Op 12 januari organiseert het UMC St Radboud `Operating the future’, een interactief meedenksymposium over `patientgedreven technologische innovatie’ en over de vraag hoe zorg zo effectief mogelijk rondom de patient georganiseerd kan worden.

Het UMC St Radboud opent begin 2013 vier nieuwe operatiekamers die volledig ingericht worden voor `patientgedreven technologische zorg’. Innovatieve zorg en bestaande behandelingen worden samengebracht in de operatiekamers om de patient nog betere kwaliteit van zorg te bieden in een zo kort mogelijke behandelperiode. Zo kan, door bestraling tijdens een operatie, de behandelperiode van patienten worden verkort van weken tot slechts één dag. Het is een van de manieren waarop het UMC St Radboud de zorg rondom patienten zo effectief mogelijk wil organiseren en de zorg minder belastend wil maken.

Meedenken
Wat is nodig voor deze zorg, hoe doe je onderzoek naar de effectiviteit, is de patient klaar voor een nieuwe manier van behandelen en wegen de kosten op tegen het rendement? Tijdens het meedenksymposium `Operating the future’ worden medici, beleidsmakers en andere professionals uit de zorg door dagvoorzitter Tom van ‘t Hek gestimuleerd om kritisch mee te discussieren over deze vragen. De deelnemers worden geprikkeld door toonaangevende sprekers, onder wie Martin Burton, directeur van het Cochrane Centre in Oxford, Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter Zorgverzekeraar CZ en mister Alpe d’HuZes en ex-kankerpatient Peter Kapitein, die hun visie geven op het effectief organiseren van zorg rondom de patient.

Theater
Theatergroep Plezant opent de dag met de première van hun nieuwe voorstelling `de patient centraal’ (coproductie met het UMC St Radboud). De acteurs laten op inspirerende en confronterende manier zien hoe zorgverleners, patienten en hun omgeving worstelen met de vraag hoe de patient nu echt centraal gesteld kan worden en wat dat voor de dagelijkse praktijk betekent.