Opening nieuwe polikliniek Pijnbestrijding

Array

Na een verbouwingsperiode is in november 2011 de nieuwe polikliniek Pijnbestrijding met een nieuw logistiek concept voor pijnbehandeling in gebruik genomen. Op donderdag 12 januari 2012 is deze nieuwe polikliniek officieel geopend door Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis.

Innovatie
De nieuwe polikliniek heeft een groot voordeel voor patienten. Zo werden patienten met pijnklachten voorheen van de Röntgenafdeling doorverwezen naar de afdeling Dagbehandeling. Met de nieuwe polikliniek Pijnbestrijding is dit niet meer nodig. De polikliniek heeft nu eigen radiologieapparatuur en een dagbehandeling. Hierdoor vinden de behandelingen om pijn te bestrijden plaats op één plek in het ziekenhuis. De wachttijd voor een patient wordt daarom korter en hij kan sneller naar huis.

Pijnklachten
Op de polikliniek Pijnbestrijding worden patienten met chronische of oncologische pijnklachten behandeld. Deze patienten worden verwezen door hun huisarts of medisch specialist. Een team van drie anesthesiologen en vier gespecialiseerde pijnverpleegkundigen staat klaar om de pijn van deze patienten te bestrijden.

bron: Sint Fransiscus Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen