Ondanks weer toch geslaagde Egmond Wandel Marathon

Het enthousiasme van de deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon is aanstekelijk. Ze laten zich niet uit het veld slaan door de elementen

Dit is een origineel bericht van het Reumafonds
et 15.000 enthousiaste wandelaars en ‘nordic walkers’ is de PWN Egmond Wandel Marathon weer een groot succes gebleken. Het Reumafonds is prominent aanwezig op het wandelfestijn en krijgt een deel van inkomsten. Vrijwilligers bemanden een stempelpost op de route en deelden mandarijntjes uit. De stand van het fonds op de zogeheten Wandel Expo aan het begin- en eindpunt is druk bezocht.

Het was op zaterdag 22 en zondag 23 januari alweer de negende editie van de Egmond Wandelmarathon. De tocht voerde de wandelaars en nordic walkers door de prachtige omgeving van het Noordhollands Duinreservaat. Afhankelijk van de wandeldag werd een route tussen Egmond en Bergen aan Zee of een route tussen Egmond en Castricum aan Zee gelopen. Wandelaars konden kiezen voor een route van 10 of van 21 kilometer.

Geslaagd evenement
Het enthousiasme van de wandelaars, die zich moedig overgaven aan de harde wind en neerslag, de gezellige sfeer bij stempelposten en de braderieachtige Expo maken de Egmond Wandel Marathon al jaren een geslaagd evenement waar het Reumafonds graag bij wil zijn. Voor elke inschrijver krijgt het fonds 50 eurocent en veel wandelaars maken bij hun inschrijving een extra donatie over aan voor de reumabestrijding.

Verschillende vrijwilligers hebben meegeholpen op de Reumafonds-stand in de Expo en op de stempelpost. Vier scholieren die vorig jaar meehielpen als onderdeel van hun Maatschappelijke Stage, werkten ook nu weer graag mee omdat ze de sfeer van ‘Egmond’ zo leuk vinden.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen