Zeldzame Ziektendag: 25 februari 2012

Array

Op 25 februari 2012 vindt de Zeldzame Ziektendag plaats in het Dolfinarium in Harderwijk. Het doel is om mensen met zeldzame aandoeningen ‘een gezicht te geven’ en daarmee aandacht te vragen voor de situatie van mensen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten.

Organisatie
De Zeldzame Ziekten Dag wordt georganiseerd door het Zeldzame Ziekten Fonds, ouder en patientenorganisaties VSOP, de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) en
één van ’s werelds toonaangevende biotechnologiebedrijven, Genzyme.

Zeldzame Engel Award
Op de Zeldzame Ziektendag wordt ook de ‘Zeldzame Engel Award’ uitgereikt aan mensen die zich volgens de jury bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de zeldzame ziekten. Er wordt een award uitgereikt aan een patient of een naaste en een award aan een bijzondere wetenschapper, medisch specialist of andere medische zorgverlener.

Jury
De jury bestaat uit de vertegenwoordigers van de organisatoren van de zeldzame ziekten dag: VSOP, KNMP (Fons Duchateau), Zeldzame Ziekten Fonds en de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen.

Nominatie
Kent u iemand die in aanmerking zou moeten komen voor deze prijs? Dan kunt u deze kandidaat vanaf nu tot 29 januari 2012 nomineren voor een Zeldzame Engel Award. Hoe u dit doet en aan welke criteria de nominatie moet voldoen, leest u op de website van de Zeldzame Ziektendag, onder de kop ‘Nominatie’.

Aanmelden en meer informatie
Ook voor het aanmelden voor deze dag of meer informatie kunt u terecht op de website van de Zeldzame Ziektendag.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen