Oud directeur Poly Implants Prothèses (PIP) Jean-Claude Mas opgepakt

Array

de Franse politie heeft de voormalig directeur van Poly Implants Prothèses (PIP) gearresteerd. De arrestatie staat in verband met een groot schandaal met borstimplantaten waarbij het Franse bedrijf betrokken is. Het schandaal treft duizenden vrouwen die nu hun implantaten moeten laten verwijderen. Jean-Claude Mas werd donderdagochtend opgepakt in het Franse kuststadje Six-Fours-les-Plages. In de PIP-implantaten zijn goedkope industriele siliconen gebruikt in plaats van de duurdere siliconen voor medisch gebruik. Als de implantaten gaan lekken kan dat gezondheidsproblemen veroorzaken. Tienduizenden vrouwen in en buiten Europa hebben het advies gekregen de implantaten ‘preventief’ te laten verwijderen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen