Veranderende rol huisartsen inzake GGZ-problematiek

Array

GGZ Kennisdag 2 februari over eerste lijn
Is de eerste lijn klaar voor een meer centrale rol op het gebied van de geestelijke gezondheid? Hoe kan de afstemming tussen eerste en tweede lijn verbeteren? Kunnen huisartsen of hun praktijk ondersteuners GGz in een vroeger stadium psychische problemen (h)erkennen, vaker zelf een behandeling ondersteunen en is er ook een rol voor hen weggelegd in de begeleiding van mensen met chronische psychische klachten? Dit zijn enkele vragen die aan de orde komen op de jaarlijkse GGZ Kennisdag, die dit jaar volledig in het teken staat van de eerste lijn. Donderdag 2 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Graag nodigen wij u uit om het congres bij te wonen. Wat u onder meer kunt verwachten deze dag:

  • Minister van VWS Schippers die de visie van het kabinet op de eerste lijn inzake GGz problematiek uiteenzet.
  • Film ‘Daar word ik beter van’ met aansluitend lezingen van prof. dr. Christina van der Feltz-Cornelis (psychiater), prof. dr. Niek de Wit (huisarts) en prof. dr. Jan Derksen (eerstelijnspsycholoog).
  • De praktijk draait door! Interviews met initiatiefnemers van innovatieve projecten in de eerste lijn, zoals Welzijn op recept en Overvecht gezond.
  • Middagprogramma met een ruime keus uit praktische cursussen, interactieve workshops of lezingen van de (inter)nationale experts Prof. dr. Peter Verhaak (NIVEL/UMCG) en Prof. dr. Volker Amelung (Universiteit van Hannover).

Voor het volledige programma zie www.toekomsteerstelijn.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen