Vergelijkmondzorg: start vergelijken tandartstarieven en stop met modder gooien

VergelijkMondzorg, de grootste website voor het vergelijken van tandartstarieven, wil dat er meer openheid gegeven wordt over de gepresenteerde data betreffende de tandartstarieven. Vergelijkmondzorg vindt dat er nu veel te veel modder wordt gegooid, wat de discussie monddood maakt voordat er ook maar een begin gemaakt is. Zorgverzekeraars maken misbruik van de publieke functie die zij dienen, door met ongefundeerde en onvolledige rapporten de mondzorg negatief in het nieuws te brengen.

Daarnaast vindt www.vergelijkmondzorg.nl het spijtig dat het NPCF vergelijkingswebsites niet kenbaar maakt bij het grote publiek. Ook al staat er maar een klein deel van alle praktijken op VergelijkMondzorg (ongeveer 5%), het heeft al wel een landelijke dekking. Zo krijgt de patient al een heel aardig idee wat de kosten zijn. Publieke bekendheid van vergelijkingssites zal deze snel groter maken en daarmee een einde kunnen maken aan de discussie hoe duur tandartsen nu werkelijk zijn.

Uit de ongeveer 300 tandartsen die met tarieven inzichtelijk zijn op vergelijkmondzorg blijkt een tariefstijging tussen de -10% tot 4% bij de min of meer één op één vergelijkbare individuele tarieven zoals de rontgenfoto’s.

Recente artikelen