Pluim toegekend aan Centrum Voortplantingsgeneeskunde Jeroen Bosch Ziekenhuis

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, introduceerde 13 januari de monitor Fertiliteitzorg. Met deze online applicatie wordt de fertiliteitzorg in Nederland in kaart gebracht. Patienten kunnen op basis van voor hen belangrijke criteria een keuze maken voor het ziekenhuis waar zij behandeld willen worden. Daarnaast kent Freya ‘pluimen’ toe aan ziekenhuizen die aan deze, door Freya opgestelde, criteria voldoen. Klinieken worden zo gestimuleerd de kwaliteit van zorg te verbeteren. Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van de maatschap Gynaecologie Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft deze pluim toegekend gekregen.

In de Monitor Fertiliteitzorg zijn alle klinieken in Nederland opgenomen die medische zorg bieden aan paren met een vruchtbaarheidsstoornis. Op basis van criteria die de patient zelf selecteert, wordt de patient een lijst geboden met ziekenhuizen waar hij terecht kan.

Criteria pluimen
Om een pluim te verdienen moet een kliniek aan acht van de elf criteria voldoen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis voldoet aan alle criteria. Vooral de punten ‘informatievoorziening’ en ‘organisatie en faciliteiten’ worden hoog geacht door Freya. Er wordt nagegaan of zorgverleners genoeg mondelinge en schriftelijke informatie over  onderzoeken, behandelingen en risico’s verstrekken, toegespitst op de situatie van de patient. Ander punt is de vraag of vruchtbaarheidsbehandelingen zeven dagen per week kunnen worden uitgevoerd en of de wachtruimte van de fertiliteitpolikliniek is afgescheiden van de polikliniek verloskunde.

Kwaliteit
Dr. Jan Peter de Bruin, gynaecoloog: “We zijn ontzettend blij met de pluim van Freya. Ons team van artsen, verpleegkundigen en secretaresses werkt ontzettend hard om onze patienten de beste zorg te leveren.  In 2010 verdienden we al een ISO-certificaat door continu te werken aan kwaliteit . Fantastisch om de volgende kroon op ons werk van de patientenvereniging te krijgen.”

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen