Open brief Dr. Frank aan Connexxion

Array

Vervoersmaatschappij Connexxion plaatst snackautomaten in haar bussen. Als dokter en bezorgde vader wil ik niet dat mijn kinderen of eventuele toekomstige patienten onnodige snacks en snoep worden voorgeschoteld. Een gezonde zelfgemaakte volkoren boterham wordt door Connexxion verboden. Ik maak bezwaar tegen de overbodige ongezonde calorieen uit snoep en snacks.

Connexxion werkt samen met slimme zakenlui, Plesman, Lely en de Ruyter. Volgens hun website hebben zij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van inkomen genererende projecten en diensten, die ‘buiten de kernactiviteiten van bestaande bedrijven of instituten vallen’. Daar is inderdaad geen woord teveel mee gezegd. Want Connexxion moet mensen vervoeren van A naar B. Dat moet op tijd, volgens een vast schema en vooral heel veilig. Het vervuilen van ons leven met branchevreemde producten zoals snoep en snacks horen daar niet bij.
De website van Plesman & Co vermeldt dat de opdrachtgever niets investeert. Plesman participeert namelijk risicodragend. Helaas draagt onze maatschappij wel het risico. Ik heb berekend dat één ongezonde snack per dag in Nederland leidt tot circa 1600 extra doden per jaar. Zelfs het verkeer is minder wreed.

Ik vind het een trieste zaak. Connexxion levert branchevreemde diensten en producten om daar risicoloos aan te verdienen en wij artsen mogen enkele tientallen jaren later de rekening indienen bij de zorgverzekeraar, die uiteraard door ons allen wordt betaald.

Connexxion, houdt u bij uw kernactiviteit en vervoer ons en onze kinderen veilig van school naar huis. Daar eten we veel gezonder dan uit uw snoepautomaat.

Steun onze petitie en breng uw stem uit op www.drfrank.nl

Dr. Frank N.R. van Berkum, Internist

Frank van Berkum is internist en verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (Hengelo). In 1982 studeerde hij cum laude af aan de Erasmus Universiteit en volgde hierna de opleiding tot internist, eveneens aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vanaf 1988 werkt hij als internist. Hij is in 1991 gepromoveerd tot doctor in de geneeskunde op een onderwerp betreffende botontkalking. Hij heeft als aandachtsgebied de endocrinologie en in het bijzonder overgewicht en diabetes mellitus type 2 (voorheen ouderdomssuikerziekte genaamd). Verder houdt hij zich bezig met reisgerelateerde ziekten en osteoporose.
Hij was samen met de Ziekenhuis Groep Twente oprichter van Previtas, een kliniek voor gewichtsmanagement. In december 2010 is de kliniek voor overgewicht Previtas op gegaan in Liv-advies.

In 2010 heeft hij afscheid genomen van de website www.eenkiloperweek.nl. De reden daarvoor was de commerciële koers van de beheerders van deze website. Ook kon hij zich niet vinden in de aangeprezen middeltjes en producten. Dr. Frank van Berkum heeft met geen enkele website commerciele banden. Dr. Frank van Berkum heeft geen aandelen van of een betrokkenheid in bedrijven die zich bezig houden met gezondheidszorg of de productie of vermarketting van voedingssupplementen.

Dr. Frank van Berkum is een veel gevraagde spreker en houdt lezingen door heel Nederland over overgewicht en voeding. Hij schrijft een column (iedere dinsdag in de Telegraaf te lezen) over voeding.

Wilt u meer weten over voeding en gezondheid? Ik Twitter sinds kort en beantwoord vragen over voeding en gezondheid op facebook en mijn website. Ik zou het leuk vinden als u mij volgt op twitter en reageert.

www.drfrank.nl

www.facebook.com/dokterfrankvanberkum

www.twitter.com/drfrankvanb

Recente artikelen