Borstvoedingscertificaat WHO/Unicef voor Neonatologie en Verloskunde

Array

De afdeling Neonatologie van het UMC St Radboud ontvangt vandaag het WHO-Unicef borstvoedingscertificaat van de landelijke stichting Zorg voor Borstvoeding. Ook de afdeling Verloskunde, die al sinds 2002 in het bezit is van het certificaat, kreeg een positieve herbeoordeling. De afdelingen voldoen aan alle voorwaarden om ouders de beste begeleiding te geven bij borstvoeding.

Borstvoedingverloskunde
Borstvoeding is bewezen de beste voeding voor  baby’s, zowel voor hun gezondheid als de band tussen moeder en kind. Juist in de zorg voor de allerkleinste, te vroeg geboren baby’s is ook borstvoeding belangrijk. Verpleegkundige teamleider Neonatologie Sheila van Breemen: ‘Deze kinderen zijn vaak nog in een kritieke fase. We hebben de zorg zo ingericht dat we ook dan al veel oog kunnen hebben voor huid op huid contact en borstvoeding. Voor de moeders heeft het vooral grote emotionele waarde. Zij moeten de zorg in die kritieke fase uit handen geven aan artsen en verpleegkundigen. Huid op huid contact met hun baby en zo snel mogelijk borstvoeding kunnen geven zijn dan juist zo essentieel.’

Borstvoedingscertificaat
In Nederland krijgen instellingen die voldoen aan de tien internationale vuistregels van het WHO/ Unicef Baby Friendly Hospital Initiative het borstvoedingscertificaat via de Stichting Landelijke Zorg voor Borstvoeding. De stichting controleert elke drie jaar wie dit certificaat mogen ontvangen dan wel behouden. Ouders zijn zo gegarandeerd van de beste begeleiding bij het geven van borstvoeding.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen