Reanimatieonderwijs start dankzij donatie van de Vriendenloterij

Array

De Hartstichting kan met de toegezegde financiering van € 550.000 van de Vriendenloterij het project reanimatieonderwijs op school starten. Tijdens dit project worden docenten (Voortgezet Onderwijs) getraind tot reanimatie-instructeur. Met deze kennis kunnen zij de leerlingen reanimatieonderwijs geven.

Aan het leren reanimeren wordt een competitie-element toegevoegd in de vorm van een reanimatie-estafette. In twee jaar tijd wordt heel Nederland bereikt met behulp van een roadshow: de reanimatiebus rijdt door Nederland, van school naar school om jongeren te informeren over het hart en te leren reanimeren. Zo ontstaat symbolisch een keten van overleving. Aan het eind van het project zal een implementatieplan worden opgeleverd dat leidt tot een structureel aanbod van reanimatieonderwijs op school in het schooljaar 2014-2015.

Hans Stam, directeur Hartstichting: “wij streven naar een landelijk dekkend netwerk van zogenaamde 6 minutenzones. Het doel van 6 minutenzones is dat mensen die een hartstilstand krijgen in hun eigen leefomgeving binnen 6 minuten gereanimeerd en gedefibrilleerd worden. Om het aantal mensen dat kan reanimeren te vergroten, wordt nu de jeugd benaderd.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen