Uitstel behandeling wetsvoorstel topinkomens

Array

De Eerste Kamer heeft de behandeling van het wetsvoorstel normering topinkomens (wetsvoorstel 32 600) tijdelijk stilgelegd door zelf opnieuw een advies te vragen aan de Raad van State over dit wetsvoorstel.
De Eerste Kamer heeft hiertoe besloten omdat het wetsvoorstel gedurende de behandeling in de Tweede kamer aanzienlijk is gewijzigd door de aanname van een achttal amendementen en door een viertal nota’s van wijziging.

Een van de mogelijke probleempunten is de indeling van de zorg onder het eerste regime van de wet normering topinkomens. De NVZD (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisdirecteuren) is bijvoorbeeld van mening dat het onderbrengen van de zorgsector onder dit regime in strijd is met internationale en Europese verdragen.

Hoewel de Eerste Kamer de mogelijkheid tot het indienen van een verzoek om toelichting bij de Afdeling advisering bij de Raad van State nog niet vaak gebruikte, biedt de wet op de Raad van State hiertoe wel de mogelijkheid. De Eerste Kamer laat de Raad van State weten er prijs op te stellen om de gevraagde voorlichting uiterlijk 1 april 2012 te ontvangen. De Eerste Kamer zou het wetsvoorstel nl. nog graag plenair willen behandelen voor het zomerreces.

Bron:NVZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen