Topdrukte op SEH Beatrixziekenhuis met schaatsers

0
176

Het was zaterdag dringen in de smalle gangen van de spoedeisende hulp in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Tientallen onfortuinlijke schaatsers werden binnengebracht. Onder hen vooral deelnemers die de Molentocht die in de Alblasserwaard hadden gereden. Vanaf 12.30 uur was het op de SEH behoorlijk druk met het opvangen van schaatsers. Aan het einde van de middag had het Beatrixziekenhuis al 35 gewonde schaatsers geholpen. Onder hen vooral mensen met polsbreuken en schouders die uit de kom zijn. De meeste ‘slachtoffers’ zijn gevallen tijdens het rijden van de Molentocht.
Om de grote drukte te kunnen verwerken had het Beatrixziekenhuis extra personeel ingezet op diverse afdelingen. Daarnaast werd er in de overvolle wachtruimtes ‘koek en zopie’ geserveerd. Op de eerste hulp was een speciale ruimte ingericht voor schaatsongevallen. Bij binnenkomst werden de schaatsers er direct tussenuit gehaald zodat ze snel geholpen konden worden.

Bron: De Stad Gorinchem

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelNVIC niet eens met rapport ‘Concentratie, specialisatie en samenwerking van ziekenhuiszorg’
Volgend artikelAgenda Congressen en Masterclasses Juliuscentrum
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.