Herbenoeming Bijzonder Hoogleraar Grote Stad en Gezondheidszorg

Array

Het College van Bestuur van de Universtiteit van Amsterdam heeft officieel ingestemd met de herbenoeming van Arnoud Verhoeff als hoogleraar bijzondere leerstoel Grote Stad en Gezondheidszorg.
Deze leerstoel bestaat sinds 2003 en wordt sinds 2006 bekleed door Arnoud Verhoeff. De leerstoel wordt ook de komende vijf jaar gedragen door SIGRA en Achmea.

Wat zijn de verschillen in gezondheidsproblemen in de grote steden? Wat betekenen deze verschillen voor de vraag naar gezondheidszorg? En hoe moet met de grootstedelijke problemen worden omgegaan? Deze vragen staan centraal in de bijzondere leerstoel Grote Stad en Gezondheidszorg van de Universiteit van
Amsterdam.

Op 13 februari 2012 organiseerden SIGRA en Achmea voor de derde keer het College Grote Stad en Gezondheidszorg. In het college worden de recente wetenschappelijke inzichten vanuit de leerstoel gedeeld en vertaald naar de (beleids)praktijk. Het thema was deze keer ‘Jeugd en psychosociale problematiek’. Drie gerenommeerde wetenschappers belichtten de volgende aspecten: het voorkomen van psychosociale problematiek bij de jeugd, de achtergronden en de mogelijkheden voor vroegsignalering en interventies. Het college werd goed bezocht en de reacties na afloop waren zeer positief.
Meer informatie….

Contactpersoon: Martijn ten Dam van SIGRA

bron: SIGRA

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen