Video Ataxie van Friedreich nu beschikbaar

Array
Wat is Ataxie van Friedreich (AvF)? Zijn er verschillende typen? Wat is de oorzaak? Wat zijn de belangrijkste symptomen? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe is het verloop? Is er een behandeling? Waar moet je zijn voor behandeling en begeleiding? Welke belangrijke ontwikkelingen en onderzoeken zijn er? Zijn er speciale aandachtspunten of risico s?
In deze video geeft drs. Ewout Brunt, Neuroloog in het UMC in Groningen, antwoord op al deze vragen.

Als u net heeft gehoord dat u of uw kind Ataxie van Friedreich heeft, weet u waarschijnlijk niet wat de ziekte precies inhoudt. U vraagt zich af wat u te wachten staat en hoe het nu verder moet. In deze video krijgt in een notendop de belangrijke informatie over deze zeldzame spierziekte.

De VSN heeft meer informatie over Ataxie van Friedreich:

* Folder Ataxie van Friedreich

* Huisartsenbrochure Ataxie van Friedreich

* De brochures Ataxie van Friedreich, Diagnose en behandeling en Ataxie van Friedreich, Omgaan met zijn te bestellen via de VSN-webwinkel.

Iemandzoalsik.nl
U kunt op iemandzoalsik.nl mensen ontmoeten die betrokken zijn bij AvF. Op deze profielwebsite kunt u heel gemakkelijk ervaringen uitwisselen, uw vragen stellen over AvF, maar ook over andere onderwerpen, zoals vakantie, pijn, autorijden en nog veel meer.

bron: VSN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen