Aquatherapie uitgebreid met specialisatie voor (ex)kankerpatienten

Array

Gemeente Waalwijk
Zwembad Olympia en Fysiotherapie Elegance uit Waalwijk werken vanaf februari 2011 samen aan een beweegprogramma speciaal voor mensen met een chronische ziekte en/of handicap. Onder de naam Aquatherapie kunnen mensen met o.a. parkinson, reuma, diabetes, obesitas, hernia’s en spierziekten, hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de ademhalingsorganen en het chronisch vermoeidheid syndroom, onder professionele therapeutische begeleiding verantwoord bewegen in de verschillende baden van zwembad Olympia. Het Aquatherapie programma wordt vanaf maart 2012 uitgebreid met een specialisatie op oncologie.

Bewegen bij kanker
Dit nieuwe programma volgt het erkende Fys’ Optima beweegprogramma en is erop gericht om de kwaliteit van leven van (ex)kankerpatienten te verbeteren. Onder intensieve begeleiding van fysiotherapeuten wordt iedere maandag van 11:00 uur tot 12:00 uur gewerkt aan het uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en coördinatie, en de balans tussen belasting en draagkracht van de deelnemers. Daarnaast is het programma gericht om de vermoeidheid bij patienten te verminderen, zodat zij een actieve levensstijl op kunnen bouwen. Ieder beweegt naar eigen kunnen. Het zwembad is tijdens dit onderdeel gesloten voor andere bezoekers, zodat in alle vrijheid van de les kan worden genoten. Na de les bestaat de mogelijkheid om onder het genot van gratis koffie en thee de les gezamenlijk af te sluiten in de natte horeca van het zwembad. Wanneer de deelname op verwijzing van een specialist geschiedt, kunnen de kosten geheel gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

 

Drie kijkdagen
Zwembad Olympia en Fysiotherapie Elegance organiseren in de maand maart 2012 drie kijkdagen. Op maandag 19 maart staat het `Bewegen bij Kanker’ centraal en kunnen bezoekers van 11:00 uur tot 12:30 uur komen kennismaken met het nieuwe concept. De begeleidende fysiotherapeuten en instructrices zijn aanwezig om klanten de mogelijkheid te bieden een individueel gesprek aan te gaan. Daarnaast is het mogelijk voor bezoekers om deel te nemen aan de les.

Informatiedagen Aquatherapie
Op dinsdag 20 en donderdag 22 maart staat het reguliere Aquatherapie centraal. Op deze dagen kunnen bezoekers een kijkje komen nemen tijdens de lessen Aquatherapie van 13:30 tot 15:30 uur. De begeleiders zijn op dinsdag en donderdag tevens aanwezig om bezoekers aanvullende informatie te verstrekken en klanten te woord te staan. Tijdens deze lessen is het niet mogelijk om al mee te doen. Daarvoor moet eerst een gesprek plaatsvinden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen