UMC’s sterk in reumazorg

Array

Het Erasmus MC en de zeven andere academisch medische centra hebben hun zorg voor mensen met reuma goed op orde. Dat stelt de Consumentenbond.

handCertificaat
De Consumentenbond publiceerde begin februari het artikel: “Reuma. De beste behandeling”. Hierin inventariseerde de bond welke ziekenhuizen gecertificeerd zijn voor de behandeling van patienten met deze ziekte.

Op orde
Het certificaat wordt verleend door de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Dit document biedt volgens de bond ‘een goede aanwijzing dat de reumazorgkwaliteit van een ziekenhuis goed op orde is.’

Groen en rood
Niet alleen UMC’s, ook een reeks algemene ziekenhuizen beschikt over het certificaat. Deze zijn door de Consumentenbond groen gekleurd. Elf onderzochte ziekenhuizen missen het document. Die kregen een rode markering.

Ongeneeslijk
Bij een op de twintig Nederlanders is ooit een vorm van ontstekingsreuma vastgesteld, aldus de bond. Deze aandoening is niet te genezen, wel af te remmen. Ook kan de pijn wordt verlicht.

Hoogleraar
Het Erasmus MC beschikt sinds mei 2001 over een hoogleraar reumatologie, prof. Mieke Hazes. In Rotterdam zijn onder meer de invloed van zwangerschap op reuma en kinder- en jeugdreuma bestudeerd.

bron:Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen