Vragen over ex-AMV’er met hepatitis ontslagen uit detentie

Array

Samsom en Arib hebben kamervragen gesteld aan de ministers voor Immigratie, Integratie en Asiel en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de besmetting van een ex-AMV-er met hepatitis B, direct na verblijf in het detentiecentrum in Rotterdam.

De voormalige alleenstaande minderjarige vreemdeling werd ontslagen uit vreemdelingenbewaring, waarna na korte tijd later bleek dat hij besmet was met een acuut hepatitis B virus. Ten gevolge hiervan moest de ex-AMV’er met de grootst mogelijke spoed worden opgenomen en moest hij een levertransplantatie ondergaan.
Tijdens de vreemdelingenbewaring zou de ex-AMV’er reeds medische klachten te hebben geuit. De vraag is of zijn gezondheidssituatie bekend was bij ontslag uit detentie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen