Ongeboren baby’s beter bewaken

Array

ST-analyse van het foetale ECG als bewakingsmethode tijdens de bevalling is een veelbelovende methode van foetale bewaking, maar sommige aspecten zijn nog onvoldoende onderzocht. Jeroen Becker laat in zijn proefschrift zien dat het gebruik van ST-analyse van het foetale ECG tijdens de bevalling geen reductie geeft van foetaal zuurstoftekort, maar wel een vermindering van het aantal benodigde kunstverlossingen. Ook het aantal benodigde microbloedonderzoeken kan met ST-analyse van het foetale ECG fors gereduceerd worden. Bij zo’n onderzoek wordt tijdens de bevalling een druppel bloed van het ongeboren kind onderzocht op zuurstoftekort.
Datum en tijd: 20/3/2012 16:15
Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Promovendus: Jeroen Becker
Faculteit: Faculteit Geneeskunde
Proefschrift: ST analysis of the fetal ECG: towards evidence based fetal surveillance
Promotor 1: Prof. dr. G.H.A. Visser
Promotor 2: Prof. dr. K.G.M. Moons
Copromotor 1: Dr. A. Kwee
Copromotor 2: Dr. I. Amer-Wahlin

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen