Hoge hakken veroorzaken voetproblemen

Array

Ingegroeide teennagels zijn de meest voorkomende kwaal bij hakkenliefhebsters, meldt Loyola University Health System.

Hoge hakken, maar ook krappe en puntige schoenen zijn een groeiende oorzaak van ingegroeide teennagels. Dergelijke schoenen veroorzaken een constante druk op met name de nagel van de grote teen. Deze kan daardoor niet goed groeien en boort zich soms in de huid, wat tot infecties kan leiden.

​Permanente schade
“Ingegroeide teennagels zijn niet comfortabel, maar veel vrouwen hebben wel wat pijn over voor het dragen van hakken. Maar er kunnen ernstigere complicaties en permanente schade aan de nagel optreden”, zegt Rodney Stuck.

Amputatie
Stuck waarschuwt dat vooral diabetici moeten oppassen met ingegroeide teennagels. Omdat zij soms een slechtere doorbloeding hebben, is genezen lastiger.

“Als vrouwen met diabetes geen last hebben van hun schoenen, behandelen ze hun ingegroeide nagels niet op tijd. Dit kan zelfs leiden tot een ampuatie”, aldus Struck.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen