Meer erkenning voor transgenders

Array

Mensen die transgender zijn, kunnen straks makkelijker de vermelding van het geslacht op hun geboorteakte laten wijzigen. Ze hoeven niet eerst een operatie of een hormoonbehandeling te ondergaan.Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven (VenJ) waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

In de toekomst is het voldoende als een deskundige vaststelt dat de overtuiging van een transgender blijvend is. Transgenders hoeven dan niet meer eerst een operatie of een hormoonbehandeling te ondergaan om hun lichaam aan te passen aan het geslacht dat zij wensen. Ook vervalt de sterilisatie-eis. Die bepaalt dat transgenders onvruchtbaar moeten zijn voordat de geboorteakte kan worden veranderd.

Het kabinet verwacht dat transgenders beter in de samenleving zullen functioneren omdat belemmeringen worden weggenomen.

Ook internationaal is het inzicht gegroeid dat wettelijke erkenning van de genderidentiteit niet afhankelijk moet zijn van eisen als geslachtsoperaties of hormoonbehandeling. Nederland sluit zich daarbij aan.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen