Open Dag Zorg & Welzijn Karavaan brengt spektakel bij ROC Mondriaan

Array

Als onderdeel van de regionale promotiecampagne voor de Open Dag van Zorg en Welzijn parkeert ZW Haaglanden, de werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn, donderdag 15 maart de ‘Kom kijken in Zorg en Welzijn’ – Karavaan bij ROC Mondriaan, locatie Leeghwaterplein in Den Haag.

De 18 meter lange karavaan biedt educatief spektakel voor 3e en 4e jaars leerlingen vmbo en havo. Van 10.00 uur tot 15.00 uur ervaren de leerlingen via onder andere games en een 3D-film wat een carrière in zorg en welzijn te bieden heeft. Bij de Zorg & Welzijn Karavaan zijn ambassadeurs uit het werkveld aanwezig, die vragen over leren en werken in zorg en welzijn beantwoorden.Ook Ruud Feltkamp, beter bekend als Noud Alberts in GTST, is ’s middags aanwezig. Hij is dit jaar één van de ambassadeurs van de Open Dag van Zorg en Welzijn.

Op zaterdag 17 maart 2012 is de Open Dag van Zorg en Welzijn. In Nederland gaan meer dan 1250 zorg- en welzijnlocaties open voor het publiek om te laten zien welk belangrijk en waardevol werk er plaats vindt in deze sector, mensen nader kennis te laten maken met de organisaties en hen enthousiast te maken om in deze ‘banenmotor van de toekomst’ te komen werken. Zorg- en welzijnorganisaties willen ook jongeren uitnodigen een kijkje te nemen in het hart van zorg en welzijn. Zij zijn volgens de werkgevers keihard nodig om in de toekomst aan de stijgende zorgvraag te kunnen voldoen.

ROC Mondriaan Een bezoek aan de Open Dag Zorg & Welzijn Karavaan duurt ongeveer 35 minuten. Daarna ontvangen de leerlingen in het ROC Mondriaan meer informatie over de verschillende zorg- en welzijnsopleidingen en kunnen ze meteen twee korte praktijkgerichte workshops volgen.

bron: ZW Haaglanden

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen