Open Dag in het Amphia Ziekenhuis op zaterdag 17 maart

Array

Het Amphia Ziekenhuis opent op zaterdag 17 maart 2012 de deuren voor publiek. Op alle locaties van het ziekenhuis in Breda en Oosterhout zijn activiteiten voor jong en oud. Tijdens deze landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn zijn belangstellenden tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. Maak deze dag kennis met de uitdagende, complexe en bijzondere wereld van het ziekenhuis. Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook heeft Amphia een bekende acteur te gast. Wie dat is? Dat houden we nog even geheim.

De Open Dag in Amphia staat niet alleen in het teken van meekijken, maar ook meemaken. Geïnteresseerden kunnen deze dag hun cholesterol-, vet- en bloeddruk laten opmeten of een kijkje nemen in het Laboratorium en zien hoe een bloedonderzoek in zijn werk gaat. Kinderen kunnen hun arm in het gips laten zetten, zich laten schminken of met hun knuffelbeer of pop naar de poppendokter. Voor een blijvende herinnering kunnen zij verkleed als dokter of zuster op de foto. Ook het radiotherapeutisch Instituut Verbeeten dat een vestiging heeft op het terrein van Amphia Molengracht is deze dag te bezichtigen.

Activiteiten
Op alle locaties komt u meer te weten over het werken in het ziekenhuis. Loop langs de indrukwekkende foto-expositie over Oncologie op locatie Molengracht of bezoek een operatiekamer op locatie Pasteurlaan in Oosterhout. Bekijk ons veelgeprezen Oncologisch Dagbehandelcentrum, Bekkenbodemcentrum en de Verloskamers op locatie Langendijk. Voor spanning en spektakel moet u om 12.00 uur en 14.00 uur op de locatie Molengracht zijn. Buiten staat dan een ambulance klaar en ziet u de Spoedeisende Hulp in actie. Kortom, volg de voetstappen op de vloer en ontdek het Amphia Ziekenhuis.

Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn
Amphia opent de deuren op 17 maart tijdens de Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 12e keer wordt georganiseerd. Zorginstellingen in het hele land geven een grote doelgroep de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van zorg en welzijn en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Op veel plaatsen is een uniek kijkje in de keuken mogelijk. Daarnaast heeft de Open Dag van Zorg en Welzijn een arbeidsmarktcomponent: bezoekers ontdekken een baan, vrijwilligerswerk of een stageplek binnen de sector die interessant voor hen is.

Kijk voor meer informatie over het programma van de Open Dag in het Amphia Ziekenhuis op: www.amphia.nl/opendag.

Recente artikelen