Foto-expositie `Sclerodermie in beeld’

Array

De foto-expositie ‘Sclerodermie in beeld’  is vanaf maandag 12 maart tot en met 12 juni te zien bij de poli Reumatologie. Voor deze reizende expositie hebben 33 mensen met sclerodermie zich laten fotograferen om aandacht te vragen voor deze ziekte.

De expositie bestaat uit 33 foto’s in verschillende formaten gedrukt op aluminium en laat de mens achter de ziekte zien. Sclerodermie is een zeldzame reumatische aandoening gekenmerkt door toename van bindweefsel in de huid en inwendige organen. Door de expositie krijgt sclerodermie een gezicht, zowel voor professionals als niet professionals. De expositie combineert kunst en ziekte.

Het initiatief voor de expositie komt van Jessica Thonen. Zij lag zelf in 2006 langere tijd in het ziekenhuis en wilde iets doen om sclerodermie meer aandacht te geven. Zo werd zij lid van de commissie sclerodermie/MCTD en realiseerde in samenwerking met popfotograaf Hans Peter van Velthoven haar idee voor een foto expositie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen