Vandaag in Nieuwsuur: Catshuisdossier: de zorg

Vorige week maandag zijn CDA en VVD met gedoogpartner PVV begonnen aan de onderhandelingen in het Catshuis. De partijen moeten maximaal zestien miljard euro extra bezuinigen om volgend jaar binnen een begrotingstekort van drie procent te blijven. Nieuwsuur zoomt de komende weken in op de dossiers die in het Catshuis op tafel liggen. Vanavond: de zorg. Nieuwsuur legde heen aantal zaken voor aan Wouter Bos, zorgconsultant bij KPMG en voormalig minister van Financien en aan Richard van Kleef, gezondheidseconoom bij het iBMG, Erasmus Universiteit. De zorguitgaven zijn hét hoofdpijndossier van dit kabinet. Ze vormen inmiddels een vijfde van de collectieve uitgaven. Wat kunnen we aan ingrepen verwachten?  Herinvoering de medicijnknaak? Eigen bijdrage voor ligdagen en specialistenbezoek in het ziekenhuis?  Verhoging van het eigen risico met 100 euro? Afschaffing Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten?   In de studio reageert Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis, schrijver van het boek ‘Uitdagingen voor een gezonde zorg’, en Senaatslid voor D66. Maar wat leveren al die mogelijke nieuwe ingrepen op die nu worden bedacht in het Catshuis? En zijn ze uitvoerbaar?

Daarnaast zit Petra de Boevere in P&W, naar aanleiding van haar open brief aan Mark Rutte.

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen