OLVG ontvangt keurmerk Top Employer voor de vierde keer

Array

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is voor het vierde jaar op rij Topwerkgever. Het OLVG vindt dit keurmerk belangrijk, omdat het staat voor (goede) arbeidsvoorwaarden, ontwikkelings- en carrièremogelijkheden en organisatiecultuur. Het keurmerk wordt verleend door het internationale, onafhankelijke onderzoeksbureau CRF dat vandaag de lijst met ‘Top Employers Nederland 2012’ publiceert.

Het OLVG verwierf het keurmerk ook in 2009, 2010 en 2011. Het ziekenhuis wil zich blijvend onderscheiden met goed werkgeverschap om medewerkers te behouden en talenten aan te trekken. Douwe Hemrika, voorzitter Raad van Bestuur van het OLVG: “De kwaliteit van de medewerkers bepaalt de kwaliteit van onze zorg. Iedere dag weer. Om onze ambities als zorginstelling én als werkgever waar te kunnen blijven maken, investeren we structureel in onze  medewerkers.”

Bovengemiddelde score
Voor de kwalificatie topwerkgever is het OLVG beoordeeld op vijf criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur. Het OLVG scoort op alle onderdelen bovengemiddeld en onderscheidt zich in onder meer op de ontwikkelingsmogelijkheden en -programma’s voor medewerkers. Van de vijf onderdelen scoort het OLVG het beste op secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden.

 

Santeon ziekenhuizen
Naast het OLVG zijn ook de vijf andere Santeon ziekenhuizen als Top Employer erkend; het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, het Catharina-Ziekenhuis Eindhoven, het Martini Ziekenhuis Groningen, het Medisch Spectrum Twente Enschede en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein.

 

CRF
CRF is een onafhankelijk, internationaal opererend bedrijf dat op basis van objectief onderzoek betrouwbare gegevens over werkgevers verzamelt en uitgeeft. Alleen werkgevers die zich sterk maken op het gebied van arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden, ontwikkeling en training, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur, mogen zich Top Employer Nederland noemen. De rapportages over deze werkgevers publiceert CRF in een boek en op internet.

Recente artikelen