Huisartsbeurs zoomt in op palliatieve zorg en chronische kanker

Array

‘Service maakt beter’ hoofdthema achtste editie Huisartsbeurs
De achtste editie van de Huisartsbeurs vindt op 24 maart plaats in De Jaarbeurs in Utrecht. In deze 2012-editie van de LHV-beurs staat Service centraal. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) sluit met het programma aan bij ontwikkelingen en discussies in de huidige gezondheidszorg.

De revolutionaire mening: ‘beleving van zorg voor iedere patient direct gerelateerd is aan hoe de (huis)arts de patient behandeld’ wordt door Keynotespeaker Fred Lee in twee lezingen verduidelijkt. Drie voormalige bewindspersonen van Volksgezondheid kruisen de degens tijdens een politiek debat: Els Borst, Ab Klink en Hans Simons behandelen kernvraag: hoe ziet de toekomst van onze gezondheidszorg eruit?

Palliatieve zorg
In verschillende workshops wordt stilgestaan bij de complexiteit van palliatieve zorg en de gezamenlijke besluitvorming bij  keuzes van patienten. In de workshop ‘Helpt service als je niet meer beter kunt worden’ wordt ingegaan op waar een ongeneeslijk zieke patient nu eigenlijk ‘beter’ van wordt.

In het debat over de nazorg van kanker door de huisarts wordt stilgestaan bij de rol van de huisarts bij de zorg van kankerpatienten. Het aantal patienten met kanker neemt toe. Kanker  wordt in toenemende mate een chronische ziekte. Dit betekent dat de zorg voor kankerpatienten  meer en meer eerstelijnszorg wordt. De huisarts speelt hierin een sleutelrol en wordt steun en toeverlaat voor deze patienten.

Dagprogramma
In meer dan 100 workshops, debatten en lezingen worden huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners geïnformeerd over een verscheidenheid aan onderwerpen.  Het  programma van de dag kunt u vinden op: www.huisartsbeurs.nl/ programma_2012.

De toegang voor de huisartsbeurs is gratis.

bron: MTU

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen