Rode Kruis-Vlaanderen actief in België en Zwitserland

Array

De psychosociale dienst van Rode Kruis-Vlaanderen is vandaag verder gegaan met zijn ondersteuning van alle betrokkenen bij het busongeval in Zwitserland, zowel aan de scholen als in Zwitserland. De Rode Kruismedewerkers in Zwitserland hadden gisteravond, samen met een medewerker van het Disaster Victim Identification-team (DVI) lange gesprekken met de ouders van de overleden kinderen. Ze probeerden zoveel mogelijk informatie over de kinderen te verzamelen om de identificatie mogelijk te maken. De medewerkers van Rode Kruis-Vlaanderen zorgde vooral voor de menselijke benadering en ondersteuning van de ouders.
Vanmorgen zijn diezelfde medewerkers die gisteren met de ouders hadden gepraat naar het funerarium in Sion getrokken waar de ouders hun kind konden begroeten. Op zo’n ogenblik is het belangrijk dat ouders omringd worden door mensen die ze kennen en vertrouwen. Belgie.
Intussen verlenen de Rode Kruismedewerkers aan de scholen van Lommel en Heverlee hulp aan kinderen, ouders en leerkrachten die daar behoefte aan hebben. In Lommel lag in het buurthuis naast de school ât Stekske een rouwregister en ook daar was een medewerker van Rode Kruis-Vlaanderen aanwezig om steun te bieden.
Rode Kruis-Vlaanderen volgt continu de situatie op en bereidt zich voor op de komende uren en dagen.
Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen
E-mail: [email protected]

bron: Rode Kruis Vlaanderen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen