Verbeter mee in gehandicaptenzorg

Werk jij met mensen met een verstandelijke beperking? En weet jij hoe je met hen kan werken aan een gezonde leefstijl? Of wil je hiermee aan de slag? Meld je of jouw instelling dan voor 31 maart aan voor het verbeterprogramma Gezondheid, waarin V&VN partner is.

Gezonde leefstijl
Een beperking of niet, voor iedereen is een gezonde leefstijl van belang. Wie gezond leeft, zit beter in zijn vel en loopt minder risico op gezondheidsproblemen. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven ontstaan in de gehandicaptenzorg die een gezonde leefstijl bij mensen met een beperking bevorderen. Het verbeterprogramma wil deze kennis en ervaring verzamelen en verder uitbouwen. Dit gebeurt door verpleegkundigen, verzorgenden, clienten en
hun omgeving toe te rusten met kennis, vaardigheden, instrumenten en goede randvoorwaarden.

Jouw instelling kan met een multidisciplair team gratis meedoen aan een van de leernetwerken om te werken aan verbeteringen en ondersteuning. Ook als jullie al veel kennis en ervaring hebben kunnen meedoen. Lees meer over het project ‘Welbevinden ouderwordende client’ en over het project ?Gezond zijn en gezond blijven’.

Meer informatie over het verbeterprogramma vind je ook bij V&VN Verstandelijk Gehandicaptenzorg en op het Kennisplein Gehandicaptenzorg.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen