Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in de media

Array

Op maandag 19 maart is er in verschillende media nieuws verschenen over de tijdelijke sluiting van het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis. De sluiting houdt verband met de ziekenhuisbacterie MRSA op het Brandwondencentrum.
Patienten die niet op het Brandwondencentrum zijn geweest, hoeven zich geen zorgen te maken. De patienten die de afgelopen periode wel op het BWC zijn geweest, zijn inmiddels per brief en telefonisch geïnformeerd en zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek.

Direct na de constatering van de uitbraak zijn alle protocollen in werking getreden en is besloten om vooralsnog geen nieuwe patienten op te nemen in het Brandwondencentrum. Andere Brandwondencentra, GGD Rotterdam-Rijnmond, de regionale ziekenhuizen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn direct na de constatering geïnformeerd en worden continu op de hoogte gehouden.

Recente artikelen