Leden positief over revalidatiezorg

De leden van de VSN zijn tevreden over de zorg die zij vanuit de revalidatie ontvangen, maar maken er voor een deel nog weinig gebruik van. Dat blijkt uit de vragenlijsten die in 2011 zijn ingevuld. De hulp bij het aanvragen van vergoeding voor hulpmiddelen en voorzieningen zou beter kunnen.

Halverwege 2011 hebben 1300 VSN-leden een vragenlijsten over ervaringen van mensen met een spierziekte in de zorg ontvangen. Zowel ouders of verzorgers van een kind met spierziekte als volwassenen met een spierziekte kregen de lijst toegestuurd. Hoofdonderwerp was revalidatiezorg. Daarnaast was er een klein onderdeel over eerstelijnszorg en vergoeding van hulpmiddelen en voorzieningen. Er waren twee vragenlijsten: een belangenlijst en een ervaringslijst.

Bij de belangenlijst konden mensen invullen welke aspecten van de zorg ze het meest belangrijk vinden. In de ervaringslijst kon men aangeven wat de ervaringen zijn geweest in de afgelopen twee jaar.

In het maartnummer van Contact kunt u het gehele artikel lezen.verzenddatum 20 maart).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen