Drukbezochte bijeenkomst `Slaap jij? Ik niet!’ in het Havenziekenhuis

Het is deze week de Nationale week van de Slaap en daarom vond in het Havenziekenhuis op 15 maart een informatiebijeenkomst van het Slaap- en Snurkcentrum aan de Maas plaats over snurken en slaapapneu. De onderwerpen die aan bod kwamen varieerden van snurkende vrouwen tot de invloed van voeding op snurken van slaapapneu en de verschillende behandelmethoden. Maar liefst 85 geïnteresseerden hebben deze avond bijgewoond.

Tijdens een avondvullend programma kwam als eerste KNO-arts Bram Struijs aan het woord met een presentatie over de behandelopties in het keel- en neusgebied bij snurken en slaapapneu. Dietiste Jenny Reidinga hield een vlotte en humorvolle presentatie over de relatie tussen snurken, slaapapneu en voeding.

In de pauze kon men bij de stands van de Apneuvereniging en de stand van het Havenziekenhuis informatie verkrijgen over diverse behandelmethodes. Tenslotte hield longarts Monique Klaaver een interactieve presentatie over vrouwen met snurk- en slaapapneuproblemen. Ter afsluiting volgde een levendige paneldiscussie. Uit de evaluatie onder de aanwezigen bleek dat de avond als zeer zinvol is ervaren.

bron: Havenziekenhuis