Drukbezochte bijeenkomst `Slaap jij? Ik niet!’ in het Havenziekenhuis

Array

Het is deze week de Nationale week van de Slaap en daarom vond in het Havenziekenhuis op 15 maart een informatiebijeenkomst van het Slaap- en Snurkcentrum aan de Maas plaats over snurken en slaapapneu. De onderwerpen die aan bod kwamen varieerden van snurkende vrouwen tot de invloed van voeding op snurken van slaapapneu en de verschillende behandelmethoden. Maar liefst 85 geïnteresseerden hebben deze avond bijgewoond.

Tijdens een avondvullend programma kwam als eerste KNO-arts Bram Struijs aan het woord met een presentatie over de behandelopties in het keel- en neusgebied bij snurken en slaapapneu. Dietiste Jenny Reidinga hield een vlotte en humorvolle presentatie over de relatie tussen snurken, slaapapneu en voeding.

In de pauze kon men bij de stands van de Apneuvereniging en de stand van het Havenziekenhuis informatie verkrijgen over diverse behandelmethodes. Tenslotte hield longarts Monique Klaaver een interactieve presentatie over vrouwen met snurk- en slaapapneuproblemen. Ter afsluiting volgde een levendige paneldiscussie. Uit de evaluatie onder de aanwezigen bleek dat de avond als zeer zinvol is ervaren.

bron: Havenziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen