Eerste goede doel-actie uitsluitend via Twitter

Voor het eerst wordt er uitsluitend via Twitter een actie voor het goede doel georganiseerd. Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van culinair samenwerkingsverband Alliance Gastronomique wordt de actie voor Energy4All gehouden. Voor elke gast die 21 maart een van de Alliance-restaurants bezoekt, wordt 4,50 euro overgemaakt aan Energy4All.

Het doel is om naamsbekendheid te genereren voor energiestofwisselingsziekten. Door de medewerking van Bekende Nederlanders heeft deze actie een bereik van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Alle volgers die 1 euro overmaken op giro 4403 maken kans op een diner in een 3-sterrenrestaurant: De Librije of Oud Sluis.

Bekende Nederlanders
De actie wordt 21 maart op Twitter en in de restaurants onder de aandacht gebracht. Deze dag gaan diverse bekende Nederlanders (als dank voor hun belangeloze medewerking) in een van de 35 Alliance-restaurants uit eten en plaatsen tijdens hun verblijf berichten op Twitter om zo aandacht te vragen voor Energy4All.
Nooit eerder is er uitsluitend via Twitter een actie gevoerd voor een goed doel!

Bekende Nederlanders die meewerken zijn (onder andere):
– Radio dj’s Gerard Ekdom en Giel Beelen;
– Schrijvers Kluun (Raymond van de Klundert), Ronald Giphart en Saskia Noort;
– DJ’s Dennis van der Geest (oud-judoka) en Fajah Lourens;
– Wie is de Mol-deelnemers Hadewych Minis, Frits Huffnagel, Tim Kamps, Marit van Bohemen en Liesbeth Staats;
– Presentatoren Frits Sissing, Frits Wester, Henkjan Smits, Frits Barend, Bert Kuizenga, Jenny Smit, Monique Smit en Kees Tol.
– Sporters Erben Wennemars, Annette Gerritsen, Henk Timmer en Marianne Timmer;
– Muzikanten Candy Dulfer, Dean Saunders en alle bandleden van Racoon;
– Acteurs Victoria Koblenko en Geert Hoes;
– Jochem van Gelder, PR-ambassadeur van Energy4All.

Maak voor 1 euro kans op een diner in een restaurant met 3 Michelin-sterren

Iedereen die onder vermelding van hun twitternaam 1 euro overmaakt op giro 4403 van Stichting Energy4All, maakt kans op een compleet verzorgd diner in een van de twee restaurants in Nederland met 3 Michelin-sterren: De Librije in Zwolle of Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman. Alle andere BN’ers die meewerken aan de actie hebben via Twitter en hun gekoppelde accounts op Facebook en LinkedIn een bereik van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Het doel is dat zoveel mogelijk volgers deze actie ondersteunen en 1 euro overmaken naar giro 4403 van Energy4All.

Energiestofwisselingsziekten
De energiestofwisselingsziekte wordt ook wel mitochondriele ziekte genoemd. Heel simpel gezegd heeft een patient een defecte batterij: hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en vervuilt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij veel kinderen worden organen aangetast die veel energie verbruiken zoals de hersenen, het hart, de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand en falen van de organen overlijden de kinderen. Binnen het UMC St. Radboud wordt in het Nijmegen Centrum voor Mitochondriele Ziekten onder leiding van Prof. Dr. Jan Smeitink onderzoek gedaan naar deze ziekte. Alleen met voldoende geld kan het onderzoek naar een medicijn worden versneld.

Geen belangstelling farmaceutische industrie
Stichting Energy4All is opgericht om het onderzoek naar behandelingen voor patienten met energiestofwisselingsziekten te ondersteunen. Doordat de ziekte nog zeldzaam en relatief onbekend is, is er te weinig financiele steun. Ook vanuit de farmaceutische industrie is er geen belangstelling voor (financiele) ondersteuning. Hier geldt simpelweg het marktprincipe: Geen aanbod, geen interesse.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen