Medisch Spectrum Twente en ZGT openen samen Fertiliteitskliniek Twente

Array

Op vrijdag 16 maart wordt de Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo officieel geopend. De kliniek is een samenwerkingsverband van de gynaecologen van de ziekenhuizen ZGT en MST. Vanaf begin van dit jaar vinden alle vruchtbaarheidsonderzoeken en behandelingen plaats in deze nieuwe kliniek.

Op vrijdag 16 maart wordt de Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo officieel geopend. De kliniek is een samenwerkingsverband van de gynaecologen van de ziekenhuizen ZGT en MST. Vanaf begin van dit jaar vinden alle vruchtbaarheidsonderzoeken en behandelingen plaats in deze nieuwe kliniek.

De reden om de kliniek te starten is de wens om topzorg te leveren. Daarnaast is de fertiliteitskliniek laagdrempelig en toegankelijk geworden. De kliniek heeft een goed bereikbare locatie in de regio, buiten de ziekenhuizen. Hiermee wordt de dienstverlening helemaal toegespitst op de clientèle en wordt de kennis en kunde vanuit MST en ZGT gebundeld.

In de Fertiliteitskliniek Twente zal orienterend fertiliteitsonderzoek plaatsvinden, maar ook behandeling met hormonen, inseminaties en transport-IVF in samenwerking met het IVF-laboratorium van de Isala klinieken in Zwolle. Ook de laboratoria van de ziekenhuizen MST en ZGT hebben hun semen activiteiten geconcentreerd in deze kliniek in Hengelo. Op vrijdag 16 maart aanstaande zal de kliniek officieel geopend worden.

Fertiliteitskliniek Twente is een samenwerkingsverband van de Twentse ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuis Groep Twente op initiatief van de Twentse gynaecologen. Alle zorg op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde in Twente wordt door Fertiliteitskliniek Twente geleverd. De reden om de kliniek te starten is de wens om topzorg te leveren. Daarnaast is de fertiliteitskliniek laagdrempelig en toegankelijk geworden. De kliniek heeft een goed bereikbare locatie in de regio, buiten de ziekenhuizen. Hiermee wordt de dienstverlening helemaal toegespitst op de clientèle en wordt de kennis en kunde vanuit MST en ZGT gebundeld.

In de Fertiliteitskliniek Twente zal orienterend fertiliteitsonderzoek plaatsvinden, maar ook behandeling met hormonen, inseminaties en transport-IVF in samenwerking met het IVF-laboratorium van de Isala klinieken in Zwolle. Ook de laboratoria van de ziekenhuizen MST en ZGT hebben hun semenactiviteiten geconcentreerd in deze kliniek in Hengelo. Op vrijdag 16 maart aanstaande zal de kliniek officieel geopend worden.

Fertiliteitskliniek Twente is een samenwerkingsverband van de Twentse ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuis Groep Twente op initiatiefvan de Twentse gynaecologen. Alle zorg op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde in Twente wordt door Fertiliteitskliniek Twente geleverd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen