De derde dinsdag in april is ‘De dag van de Gezonde Schoolkantine’

Array

Op 17 april 2012 vindt de dag van De Gezonde Schoolkantine weer plaats. Het thema voor die dag is ‘Zelfbewust, naar een verantwoorde schoolkantine’. Deze themadag is er om met schoolbesturen, ouderraden en leerlingenraden te discussieren over het thema ‘De gezonde schoolkantine’. Initiator van deze jaarlijks terugkerende dag op de derde dinsdag van april is Arron Fresh.

Arron Automatics Franchise BV, franchisegever en eigenaar van de Arron Fresh formule, hecht veel waarde aan hoe schoolbesturen, ouders en leerlingen kijken naar de invulling van schoolkantines.

Doelstelling van ‘De dag van de Gezonde Schoolkantine’ is schoolbesturen, ouders en leerlingen een beter beeld te geven van wat partijen zelf kunnen bijdragen/verbeteren en wat de ander kan en mag verwachten op weg naar een gezonde(re) schoolkantine.

De dag van De Gezonde Schoolkantine 2012 vindt plaats in het Jacobi Theather te Utrecht.

Arron Fresh heeft Vivian Reijs die dag als voorzitter aangesteld. Vivian Reijs is, naast SBS6 presentatrice, voedingsdeskundige. Waarbij haar interesse uitgaat naar eetgedrag onder jongeren. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn om te discussieren hoe dit eetgedrag bij jongeren op een positieve manier te beïnvloeden. Ook zijn er die dag sprekers van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht. Tijdens de themadag is er een ronde met tafeldiscussies. Er zullen fabrikanten aanwezig zijn van verantwoorde producten die hun assortiment tonen. De nieuwste trends op het gebied van consumptie- en koopgedrag onder jongeren zullen de revue passeren.

Ramon Beuk, tv-kok en schrijver van kookboeken, zal gedurende deze dag de deelnemers verrassen met culinaire mogelijkheden volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Recepten welke u en wij dus direct toepasbaar kunnen maken in de praktijk

Food Battle
Tevens zullen onder leiding van Ramon Beuk een tweetal scholen gaan strijden om de Food Battle Award 2012. Meer informatie hierover vindt u in ons dagprogramma.

Natuurlijk, en heel bruisend
Naast gastsprekers van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht zal er ook een ondertekening plaatsvinden van het Handvest “Gezonder voedingsaanbod op scholen”. Arron Fresh heeft zelf dit Handvest afgelopen januari ondertekend tijdens de Balanstop welke plaatsvond in Madurodam. Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine zal SPA de Handvest ondertekenen met het Voedingscentrum. Hiermee is er wederom een partij uit de private sector toegetreden tot het Handvest die zich in zal zetten om het aanbod van voeding en dranken op scholen stap voor stap gezonder te maken.

Deelname aan deze dag is gratis.
Voor elke deelnemer doneren wij 10 euro aan Stichting Stop Kindermisbruik. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 12 april 2012 aanmelden.

Wat doet Arron Fresh?
Op een locatie van Arron Fresh moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar welke producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs / kwaliteit verhouding. Arron Fresh locaties werken volgens de uitgangspunten van het Handvest “Gezonder voedingsaanbod op scholen” en bieden daarmee een gezonde balans in het assortimentsaanbod van verantwoorde en minder verantwoorde producten. Personeel van Arron Fresh zijn in het bezit te van een HACCP certificering. Hiermee wordt de voedselveiligheid gegarandeerd. Middels de huisstijl wordt er gecommuniceerd wat de doelstelling is van Arron Fresh.

Schoolbesturen kunnen zichzelf, hun ouderraad en leerlingenraad vrijblijvend opgeven via www.gezondeschoolcatering.nl

bron: Arron Fresh

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen