Samenwerking Heracles en ZGT

Array

Voor aanvang van de Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – FC Utrecht, tekenden ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) en Heracles Almelo op zondag 25 maart 2012 een Partner in Business overeenkomst. Het contract werd ondertekend door bestuursvoorzitter Meindert Schmidt van ZGT en voorzitter Jan Smit en commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo.
“We zijn erg verheugd met ZGT als onze nieuwe Partner in Business”, aldus Rob Toussaint. “Aanleiding voor de overeenkomst is het gebruik van een aantal parkeerplaatsen van het ziekenhuis rond thuisduels in ons nieuwe stadion. Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van plaatsen voor patiënten, bezoekers en/of medewerkers.”

Om nieuwbouw van het Heracles stadion te realiseren, zijn in totaal 3000 parkeerplaatsen voor de voetbalclub vereist. ZGT stelt daarvoor 915 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit aantal is gebaseerd op ervaringscijfers. Hieruit blijkt dat deze oplossing geen problemen met zich meebrengt. De indeling is zo gekozen dat iedereen het dichtst bij zijn bestemming kan parkeren. De parkeerplaatsen in de zone direct om het ziekenhuis zijn gereserveerd voor de patiënten en bezoekers. Het voetbalpubliek parkeert het dichtst bij de looproute naar het stadion, de medewerkers op de personeelsparkeerplaats. De invoering vindt geleidelijk plaats en gaat het volgende voetbalseizoen in. Om het risico van verkeersopstoppingen te minimaliseren, zijn er parkeerwachters aanwezig en staan de slagbomen van het ZGT parkeerterrein open. Parkeren is dan voor alle bezoekers gratis, de kosten verrekent het ziekenhuis met Heracles. De parkeerplaatsen van de spoedpost blijven volledig beschikbaar voor patiënten.

De overeenkomst helpt het mogelijk maken de plek van het bestaande stadion naast het voetbal voor economische doeleinden zoals kantoren en sportgerelateerde detailhandel te benutten. Meindert Schmidt: “Beide partijen nemen met deze samenwerking hun maatschappelijke verantwoordelijkheid jegens hun directe omgeving. We zijn dan ook blij dat we hier onze bijdrage aan kunnen leveren.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen