Benoemingen

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn zes nieuwe hoogleraren benoemd.

Prof.dr. J.Jansz hoogleraar communicatie en media
Prof.dr. J. (Jeroen) Jansz is benoemd tot hoogleraar communicatie en media, in het bijzonder de samenhang tussen mediaconsumptie en mediaproductie,  in de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC).  Jansz (1958) was bijzonder hoogleraar met dezelfde leeropdracht vanwege het Erasmus Trustfonds.  Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Leiden en behaalde er in 1985 cum laude zijn doctoraalexamen.  In 1991 promoveerde hij daar ook. Sinds 2009 is hij verbonden aan de EUR, daarvoor was hij lange tijd werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. Jansz werd onl;angs benomed tot voorzitter van NeFCA (the Netherlands Flanders Communication Association.

Prof.dr. M. Haverland hoogleraar bestuurskunde
Prof.dr. M. (Markus) Haverland is benoemd tot hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder politicologie, in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Haverland (1966) is sinds 2006 universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit in Konstanz (Duitsland), waar hij in 1993 zijn doctoraalexamen behaalde. Vijf jaar later promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht.  Hij werkte daarna aan de universiteiten van Nijmegen en Leiden.

Prof.dr. J.Gribnau bijzonder hoogleraar epigenetica
Prof.dr. J. (Joost) Gribnau is benoemd tot bijzonder hoogleraar epigenetica in het Erasmus MC vanwege het Erasmus Trustfonds. Gribnau (1968) studeerde biologie aan de Universiteit van Leiden. In 1999 promoveerde hij aan het Erasmus MC. Sinds 2004 is hij verbonden aan het Erasmus MC, de afgelopen  vier jaar als universitair hoofddocent. Hij ontving diverse prestigieuze grants en subsidies, waaronder de NWO VIDI, de NWO Top Grant,  de NWO VICI en recent de Starting Independent Researcher Grant van het European Research Council

Prof.dr.C.C.W.Klaver bijzonder hoogleraar epidemiologie
Prof.dr.C.C.W. (Caroline) Klaver is benoemd tot bijzonder hoogleraar epidemiologie en genetica van oogziekten in het Erasmus MC vanwege het Erasmus Trustfonds. Klaver (1967) studeerde geneeskunde in Rotterdam en promoveerde (cum laude) in 2000. Zij ontving in het verleden de NWO Talent Grant en de EUR Fellowship Grant en in 2008 de NWO VIDI. Sinds 2007 is ze universitair hoofddocent in het Erasmus MC.

Prof.dr.T.E.C.Nijsten bijzonder hoogleraar dermatologie
Prof.dr.T.E.C.(Tamar) Nijsten is benoemd tot bijzonder hoogleraar dermatologie, in het bijzonder maatschappelijke aspecten en epidimiologie, in het Erasmus MC vanwege het Erasmus Trustfonds. Nijsten (1972) studeerde geneeskunde in Antwerpen, waar hij in 2004 promoveerde. Sinds 2005 is hij verbonden aan het Erasmus MC. Nijsten ontving diverse grants en subsidies, waaronder de ZonMW doelsmatigheidsstudie ?Dure geneesmiddelen’, en een NWO VIDI.

Prof.dr. O.H. Franco bijzonder hoogleraar epidemiologie
Prof.dr. O.H. (Oscar) Franco is benoemd tot bijzonder hoogleraar in het Erasmus MC vanwege het Erasmus Trustfonds, met als leeropdracht de epidemiologische basis van preventieve geneeskunde, in het bijzonder cardiovasculaire aandoeningen. Franco (1975) promoveerde in 2005 aan het Erasmus MC en studeerde geneeskunde in Bogota (Colombia).  Hij kreeg tijdens zijn verblijf in Groot-Britannie (University of Cambridge en Unilever)meerdere grants. Recent ontving hij van Pfizer, USA een budget van 1.2 miljoen euro voor het opzetten van een nieuw centrum voor ouderdomsonderzoek.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen