Hulphond Nederland en Rabobank Oss e.o. sterker vanuit samenwerking

Array

Op 28 maart werd een samenwerkingscontract tussen Rabobank Oss e.o. en Stichting Hulphond Nederland ondertekend. Theo Vinken, directievoorzitter van de bank, en Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Stichting Hulphond Nederland zijn zeer verheugd met deze samenwerking.

“Hulphond Nederland zocht naar een lokale partner die midden in de samenleving staat. De Rabobank is een logische keuze vanwege haar maatschappelijke karakter; zij wil anderen helpen om ambities te verwezenlijken. Daarnaast heeft de bank in het verleden projecten van Hulphond mogelijk gemaakt waardoor de contacten snel waren gelegd.”, aldus Rudolph Strickwold, Directeur Marketing en Commercie Hulphond Nederland. .

Hulphond Nederland heeft aan de Rabobank het verzoek gedaan om mee te denken en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om zowel op landelijk als op regionaal niveau door de Rabobank ondersteuning te krijgen. Theo Vinken ging samen met Roelie van Stempvoort van de Rabobank Foundation bij de stichting op bezoek. Vinken:”Rabobank Oss e.o. gaat gedurende het jaar 2012, het Jaar van de Coöperatie ,een samenwerkingsverband aan met Hulphond Nederland. Hulphond Nederland is uniek in deze regio en vanwege de ondersteuning door de Rabobank Foundation en omdat wij Hulphond zelf ook een warm hart toedragen hebben wij gekozen voor deze sympathieke organisatie”.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.
Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan clienten. De gelden worden bijeengebracht door donateurs, sponsoren, serviceclubs, verzekeraars en komen uit giften, nalatenschappen en collectes.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen