‘Te veel bacteriën en soms varkensvlees in filet americain’

Array

In broodjes met filet americain blijken vaak te veel bacterien te zitten.
Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde onderzocht twintig broodjes en ontdekte dat in 30 procent veel meer bacterien zitten dan is toegestaan.

Ook bleek dat 20 procent van de filet americain niet alleen uit rundvlees bestaat, maar ook ten dele uit varkensvlees. Dat is niet toegestaan als ingredient, omdat rauw varkensvlees een risico vormt voor de gezondheid. Alleen rauw paarden- en rundvlees mogen als ingredienten worden gebruikt.
De programmamakers testten 20 broodjes bij onderzoeksinstituut TNO. De broodjes filet americain werden gehaald bij broodjeszaken, cafetaria’s, slagerijen en pompstations uit verschillende delen van het land.

Zes van de 20 broodjes (30 procent) bleken een hoeveelheid bacterien te bevatten die hoger ligt dan de toegestane norm van 1 miljoen bacterien per gram.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen