TSz neemt eervol afscheid van dokter Harry Klinkers

Ruim 33 jaar – sinds oktober 1978 – was dokter Klinkers als kinderarts verbonden aan het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk. Afgelopen vrijdag nam hij afscheid. Temidden van zijn collega’s, maar ook van vele (oud)patienten, werd hij eervol onderscheiden door burgemeester Machteld Rijsdorp van Goirle als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Maar ook door de Raad van Bestuur van het ziekenhuis werd hij geroemd om zijn vele verdiensten in de voorbije jaren.

Modernisering van zorg
Bij aanvang van zijn carrière in 1978 werden kinderen veel en langdurig opgenomen in het ziekenhuis. Vaak compleet met onderwijzer die hen tijdens het verblijf les gaf. Dokter Klinkers heeft tijdens zijn loopbaan altijd pro-actief ingespeeld op de modernisering van de zorg, met veelal poliklinische begeleiding, beperking van opnames en ligduur.

 

Dankzij zijn inzet konden al vroeg multidisciplinaire poliklinieken voor suikerziekte bij kinderen, astma en ADHD worden geopend. Het aantal patientjes die hier vandaag de dag nog altijd gebruik van maakt, geeft aan dat deze poliklinieken door de kinderen en hun ouders zeer gewaardeerd worden.

 


State-of-the-art kinderafdeling
Maar ook op de kinderaccomodatie hadden zijn steeds vooruitstrevende inzichten zijn weerslag. De afdeling kindergeneeskunde is daardoor state-of-the-art gebleven. Met name de neonatologie. Dokter Klinkers heeft hierin het voortouw genomen de ouderwetse kinderkamers – waar ouders slechts op bezoek mochten komen – om te toveren tot gezinskamers waar ouders zelf de regie kunnen voeren.

 

Dokter Harry Klinkers heeft ruim 33 jaar deel uitgemaakt van de zorgeenheid Vrouw en Kind van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk. Zijn specialismen waren kinderen met hart- en longproblemen en kinderen met diabetes.


Recente artikelen