Dr. Aly Waninge uit Zuidlaren wint proefschriftprijs Wetenschappelijk College Fysiotherapie

Elk jaar reikt het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) een proefschriftprijs uit. Dit jaar heeft het WCF tijdens de Wetenschapsdag Fysiotherapie op 28 maart jongstleden aan twee excellente proefschriften de WCF-proefschriftprijs toegekend. Dr. Aly Waninge kreeg de prijs voor haar proefschrift met als titel `Measuring physical fitness in Persons with Severe or Profound Intellectual and Multiple disabilities’.

Het proefschrift van Aly Waninge viel op door de bijzondere doelgroep waar de fysiotherapie een belangrijke bijdrage kan leveren, maar waar weinig onderzoek naar gedaan wordt. Een proefschrift wordt beoordeeld op relevantie voor de fysiotherapie, wetenschappelijke originaliteit en hoe het gewicht van de publicatielijst zich verhoudt binnen het betreffende wetenschapsdomein.

Het proefschrift wordt beschouwd als een proefschrift waar op een doordachte manier is gewerkt om measures te ontwikkelen voor een niet gebruikelijke groep van meervoudig gehandicapte mensen die in dit geval ook nog eens visuele problematiek kennen. Er is veel creativiteit voor nodig geweest om alles te kunnen onderzoeken. Het proefschrift liet goede wetenschappelijke artikelen zien die ook in een voor dit onderwerp goede journaals waren verschenen. Aly Waninge is afgestudeerd in mei 2011 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Caroline Speksnijder was de tweede winnaar van de WCF-proefschriftprijs met haar proefschrift getiteld `Function after oral oncological intervention, reconstruction and rehabilitation’. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft in 2006 het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) ingesteld. Het college stimuleert en bevordert wetenschappelijk onderzoek en daarmee het wetenschappelijk handelen van de fysiotherapeut. De fysiotherapie wordt hierdoor naar een hoog wetenschappelijk niveau getild.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen