Eerste verpleegkundige promoveert cum laude

Array

Mark van den Boogaard, lid van V&VN Wetenschap in Praktijk is de eerste verpleegkundige in Nederland die cum laude promoveert. Hij ontving 2 april zijn doctorsbul. Mark van den Bogaard is IC-verpleegkundige en wetenschappelijk onderzoeker bij het UMC St Radboud.

Sinds kort is het voor verpleegkundigen mogelijk om te promoveren. Enkele tientallen gingen Mark van den Boogaard voor, maar cum laude haalden zij nog niet. Een bijzondere prestatie van Mark, vooral omdat slechts twee procent van alle academische promoties cum laude meekrijgt.

Delirium
Mark van den Boogaard deed onderzoek naar delirium bij IC-patienten. Het onderzoek draagt bij aan nieuwe inzichten op het gebied van diagnostiek, consequenties op korte en lange termijn en vooral op het gebied van voorspellen en voorkomen van delirium. In 2011 is Mark van den Boogaard met zijn onderzoek
genomineerd voor de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen