Snellere behandeling met scan en straling

De behandeling van kanker, hersenaandoeningen en hart- en vaatziekten kan snel effectiever. Dat willen Philips, de TU Eindhoven, het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht bereiken met een samenwerking op dat gebied.

De vier partners willen door de capaciteit van hun afzonderlijke faculteiten en laboratoria te combineren, onderzoek naar behandeling met bijvoorbeeld scans en straling versnellen.

Bij deze behandelingen zijn vaak geen of minimale chirurgische ingrepen nodig en heeft de patient dus minder last. Daardoor hoeft de patient minder lang in het ziekenhuis te blijven en herstelt hij sneller.
De kwaliteit stijgt en we kunnen efficienter werken”, aldus een woordvoerder van Philips. Onder de noemer Institute for Diagnostic and Interventional Imaging zullen zo’n 100 onderzoekers hun krachten bundelen.

bon: Nu nl