Computermuis viezer dan toiletbril

Array

De gemiddelde computermuis is drie keer vuiler dan een toiletbril. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Volgens de onderzoekers komt dit vooral door werknemers die eten aan hun bureau. Daardoor wordt de werkplek een broedplaats van bacterien en ziektekiemen.

Ook blijkt dat mannen smeriger zijn dan hun vrouwelijke collega’s. Op de computermuis van mannen werden 40 procent meer bacterien op hun computermuis aangetroffen dan bij vrouwen.

Het Britse Initial Washroom Hygiene onderzocht 158 artikelen van 40 bureau’s op de aanwezigheid van bacterien. De resultaten vergeleken ze met de gegevens van onderzoek naar bacterien op toiletbrillen. Op vier  van de tien bureau’s bleken zeer hoge concentraties bacterien aanwezig te zijn. Zelfs zo hoog dat er risico’s zijn voor de gezondheid.

Op de computermuis bleken de meeste bacterien te zitten, gevolgd door het toetsenbord, telefoon en stoelen. Verrassend zijn de resultaten niet te noemen.

Eerder Onderzoek  toonde al aan dat het wemelt van de bacterien op apparaten zoals gsm’s en afstandbedieningen.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen